O şcoală privată cu o capacitate de 400 de locuri a fost deschisă, luni, pe fosta platformă Tractorul, în clădirea în care a funcţionat până în anul 1989 Institutul de Cercetare şi Proiectare pentru Automobile şi Tractoare, aceasta fiind astfel cea mai mare unitate de învăţământ privat preuniversitar din judeţ.

„Este a doua şcoală privată pentru învăţământul preuniversitar din Braşov şi sunt foarte bucuroasă şi mândră că există şi în Braşov un astfel de proiect. Pentru mine acest lucru înseamnă competiţie, şi nu are ce să fie rău în acest proiect. Este un mediu deosebit, cu bun gust, cu o dotare deosebită şi sper din tot sufletul să aibă copii şi să se ridice la nivelul aşteptărilor părinţilor. Este foarte important care este nivelul serviciilor pe care le vor oferi, şi cu siguranţă cred că vor fi la înălţime”, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prof. Ariana Bucur.

„Este firesc ca şi Braşovul să aibă un învăţământ particular. Noul an şcolar 2014-2015 a început cu dreptul la Braşov, au fost deschise toate instituţiile de învăţământ pentru cei aproape 80.000 de elevi şi sperăm să nu fie probleme. Este adevărat, există o problemă, după cum bine ştiţi, cea referitoare la manualele pentru clasele întâi şi a doua, dar sperăm să fie soluţionată într-o perioadă determinată de două-trei săptămâni”, a mai spus prof. Ariana Bucur.

La rândul lui, primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a afirmat că iniţiativa înfiinţării acestei şcoli trebuie apreciată. „Orice iniţiativă de acest gen trebuie apreciată şi merită să i se acorde atenţie pentru că se referă la domeniul învăţământ, foarte important pentru viitorul acestui oraş şi de ce nu, al ţării. Discutăm de performanţă, de o abordare nouă în domeniul învăţământului. Părinţii au posibilitatea să aleagă şi în acest domeniu şi este bine că se întâmplă aşa”, a subliniat edilul.
Şcoala privată PREMS începe anul şcolar 2014-2015 cu două grupe de grădiniţă în limba germană şi cu o clasă pregătitoare, având şi program afterschool. Anul şcolar următor va începe şi clasa întâi. Numărul copiilor în clasă va fi de 15, fiind adoptată „o metodă nouă de pregătire, diferenţiată, individualizată, în funcţie de profilul copilului”, a precizat Ornela Anghel, proprietarul şcolii. AGERPRES