Transpunerea cursurilor în format de predare la distanță cu ajutorul internetului a dus la schimbări în structura de funcționare a universităților, școlilor dar și a firmelor specializate în dezvoltarea de soluții utilizate de către sectorul educațional. Există astăzi în utilizare un număr în creștere de noi funcționalități și platforme online care urmăresc să înlesnească predarea către un număr tot mai mare de cursanți folosind ultimele tehnologii.

În condiții de utilizare la scară largă a tehnologiilor educaționale crește importanța componentei de calitate și de siguranță oferite de către platforme tip tehnologii educaționale.

Un studiu recent realizat în România a relevat dificultățile în a realiza activități didactice la distanță. Cadrele didactice semnalează, în ordine: lipsa instrumentelor pentru gestionarea clasei, pentru feedback și evaluare (64%), dificultăți de ordin tehnic – platforme care trebuie instalate, care nu funcționează (62%), lipsa suportului pedagogic pentru realizarea de activități de învățare suficient de eficiente și/ sau atractive pentru toți elevii: (58%), lipsa instrumentelor potrivite pentru predare-învățare-evaluare la disciplina lor (57%), lipsa conținutului educațional (resurse digitale) în domeniul disciplinei (57%), lipsa unui computer suficient de performant (56%) și lipsa timpului necesar pentru înțelegerea și utilizarea adecvată a instrumentelor și resurselor digitale (54%).

EAF se folosește de o serie de principii de psihologie și de pedagogie în evaluările sale pentru a determina calitatea unei platforme educaționale. Certificarea obținută de către Simbound atestă că acest produs este o soluție educațională de calitate care încorporează ultimele descoperiri din domeniul științelor educaționale. Conform Educational Alliance Finland, Simbound implementează cu succes bune practici din domeniul pedagogiei desfășurată cu ajutorul tehnologiei cu scopul de a susține și de a promova învățarea.

Simbound, un produs educațional dezvoltat în România care a optat pentru obținerea unei certificări internaționale a calității produselor sale de tip e-learning.

“Simbound este o companie care dezvoltă produse educaționale performante construite folosind principii moderne de educație cu ajutorul tehnologiei. Considerentele de calitate stau la baza funcționării organizației și a produselor pe care le dezvoltăm. Produsul digital Simbound este inovativ, primul de acest fel din lume, și a ajuns să fie folosit la scară internațională. Primim frecvent review-uri foarte bune din partea celor care îl utilizează. Education Alliance Finland confirmă un rezultat excelent de cercetare și de dezvoltare și în același timp le garantează clienților și partenerilor noștri că aceștia utilizează un produs de calitate. Le mulțumim celor care contribuie la dezvoltarea metodologiei de învățare participativă de marketing digital și îi invităm să descopere o nouă abordare în educația de afaceri și tehnologie cu ajutorul simulărilor noastre”, spune Louis Havriliuc, Simbound, despre certificarea EAF.

“În urma evaluării pedagogice efectuate de către experții din cadrul Education Alliance Finland, s-a dovedit că Simbound implementează un model interactiv de a învăța disciplina marketing digital folosind scenarii realistice. Această metodă pedagogică este justificata deoarece înlesnește învățarea prin explorare și permite interacțiuni sociale purtătoare de semnificație în cadrul procesului de învățare. Prin folosirea tehnicilor de joc platforma oferă o serie de provocări optime pentru menținerea motivației în rândul utilizatorilor. Un sistem deschis care permite o experiență completă în care studenții creează strategii proprii în căutarea succesului, Simbound se poate implementa în mod flexibil în cadrul a diferite contexte de învățare”, menționează Olli Valo, Education Alliance Finland, despre certificarea soluției Simbound.