Oana Badea dă asigurări că Ministerul Educaţiei va anunţa din timp modul de organizare a claselor pregătitoare

clasai_mare.jpgMinisterul Educaţiei va anunţa din timp modul de organizare a claselor pregătitoare care urmează să fie înfiinţate din anul şcolar 2012-2013, a declarat marţi la Târgu Mureş secretarul de stat în MECTS Oana Badea.

“Este anul în care, în sfârşit, aducem egalitate şi în învăţământul primar – ştim foarte bine, clasa pregătitoare îşi are debutul în anul şcolar 2012-2013. Toate informaţiile care vor linişti atât părinţii, cât şi cadrele didactice, cât şi managementul sistemului preuniversitar cu privire la clasa pregătitoare vor ajunge în timp util către toţi beneficiarii. O conferinţă de presă va fi făcută în care răspunsurile la întrebări frecvente vor fi date. Foarte repede întrebările îşi vor găsi răspunsul şi foarte repede lumea va evalua soluţia clasei pregătitoare ca fiind una benefică pentru sistem”, a afirmat secretarul de stat.

Potrivit Oanei Badea, noua lege a educaţiei “doreşte să se aşeze într-un climat de normalitate” şi din acest motiv implementarea acesteia se va face progresiv. “Nu poţi să dai drumul unei legi cu toate motoarele turate la maximum pentru că ai un sistem care are o capacitate limitată de a digera aceste modificări. Şi de aceea Ministerul Educaţiei a avut această capacitate a normalităţii, adică a aşezării treptate a noutăţilor în sistem. Cu cât colegii noştri, părinţii, elevii se simt parte la fiecare soluţie pe care legea a propus-o, cu atât aşezarea se va face mai temeinic şi schimbarea nu va mai fi posibilă, pentru că toată lumea a cerut stabilitate. Ne-am săturat de schimbări”, a subliniat Badea.

Acesta a precizat că noutăţile sunt eşalonate şi că din acest an începe procesul de modernizare curriculară. “Nu o să fie un val de codificare pe zona curricumului care să lase profesorii mască, elevii să nu mai ştie de unde să se inspire pentru a învăţa pentru examene”, a mai arătat Oana Badea. AGERPRES