Cel mai important reper legat de Bacalaureat este cel al rigorii în care dorim să desfăşurăm examenul, a declarat, joi, la Alba Iulia, Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Punctul nevralgic al examenului de Bacalaureat este asigurarea unei obiectivităţi în evaluare, care are, într-un fel, ca punct de plecare o asistenţă în timpul desfăşurării examenului foarte serioasă”, a spus Oana Badea.

Secretarul de stat a amintit şi faptul că a fost introdusă posibilitatea ca părinţii să fie observatori în cadrul acestor examene. „Ne aşteptăm din partea părinţilor la o preluare a acestei responsabilităţi într-un mod fericit, pentru că ierarhiile trebuie să fie corecte şi să fie nu diferite de cele pe care le-au oferit cei 4 ani de liceu pentru fiecare elev”, a subliniat Oana Badea.

„În fond, ce ne dorim noi? Un Bacalaureat cu multă promovabilitate, dar lipsă de competenţă sau ne dorim note foarte mari care nu se acoperă cu cunoştinţe? Nu, ministerul îşi doreşte un Bacalaureat curat şi relevant pentru învăţământul liceal din acest moment. Aşa cum este el, nu putem să ne ascundem”, a spus secretarul de stat din MECTS. Oana Badea a arătat că absolvenţii de clasa a XII-a vor lua vacanţa mai repede, fiind una din modificările de calendar din acest an. AGERPRES