univ bacau3.jpgUniversitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a primit, în perioada 12-19 iunie, vizita unei delegaţii de la Universitatea din Limoges (Franţa), în cadrul schimburilor de personal derulate prin Programul european LLP-ERASMUS.

Delegaţia a fost formată din Sylvain Benoit, Director al “Carrefour des Etudiants” de la Universitatea din Limoges, şi Sophie Debiais, Responsabila Centrului de Profesionalizare a Parcursului Studenţilor din cadrul “Carrefour des Etudiants”. Scopul acestei vizite a fost acela de a compara sistemele de servicii pentru studenţi din cele două universităţi partenere, privind consilierea, orientarea în carieră şi integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii, precum şi de a beneficia un schimb de bune practici în acest domeniu.

Pe parcursul vizitei, cei doi invitaţi au avut întâlniri de lucru cu conducerea Universităţii, au participat la activităţi organizate de Departamentul de Consiliere Profesională (structură similară cu “Carrefour des Etudiants”), au vizitat campusurile Universităţii, Facultăţile, Biblioteca universitară, Centrul de Informare Europe Direct, precum şi două instituţii de învăţământ preuniversitar din Bacău – Şcoala „Constantin Platon” Nr. 2 şi Liceul cu Program Sportiv.