Conform unui acord bilateral încheiat între Școala Elf din Cluj-Napoca și Bliss Charity School din Northamptonshire -Marea Britanie, în perioada 6-10 iunie Școala Elf va găzdui un grup de 8 elevi și 4 profesori din Anglia, urmând ca 10 elevi din clasa a V-a să viziteze școala parteneră din Marea Britanie în perioada 6-11 iulie 2010.

Așa cum anunțam la începutul acestui an școlar, Școala Elf a demarat un parteneriat bilateral cu The Bliss Charity School din Marea Britanie (una din şcolile partenere în proiectul Comenius coordonat de şcoala noastră în perioada 2007-2009). Acordul încheiat între cele două școli se bazează pe colaborarea foarte bună din timpul parteneriatului Comenius, ambele școli fiind interesate să dezvolte în continuare abilitățile interculturale și sentimentul de respect față de diversitate ale elevilor. Dealtfel, cele două școli au depus o nouă aplicație comună pentru un parteneriat Comenius, care se va derula – dacă va fi aprobat – în perioada 2010-2012, împreună cu școli din Grecia și Polonia, pe tema valorilor promovate de Jocurile Olimpice.


Grupurile de elevi implicate în cele două vizite au făcut schimb de scrisori pe parcursul acestui an școlar, iar elevii din Anglia sunt „absolvenții” unui curs opțional de limba română, oferit de Bliss Charity School prin intermediul asistentului Comenius care lucrează acolo în acest an, dra Ionelia Vladu. Aceștia au presărat fragmente din scrisorile lor către copiii din Școala Elf cu expresii și cuvinte românești, care i-au impresionat în mod foarte plăcut pe elevii noștri: „I like „ciocolata” și ”Sărbători fericite” for Easter.


Printre activitățile programate pe parcursul vizitei sunt turul Școlii Elf pentru oaspeți, prezentarea Școlii Bliss Charity pentru elevii și profesorii Școlii Elf, activități în limba engleză cu clasa a V-a la biologie, geografie, limba engleză, educație antreprenorială și sport, vizitarea orașului Cluj-Napoca (centrul istoric, cetățuia, stadionul CFR, Muzeul Satului) și o excursie la Sibiu.


Așteptăm cu mult drag sosirea oaspeților, cu speranța că va fi un prilej pentru cât mai mulți elevi din școală să își exerseze abilitățile de conversație în limba engleză.