Reputați specialiști în oenologie de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) participă la primul concurs internațional de vinuri din lume, organizat online. Timp de trei zile, jurați internaționali din diferite țări, participă la VINARIUM 2020 – cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din Europa de Est.

De la USAMV Iași, participă ca președinte de comisie prof. univ. Dr. Valeriu V. COTEA și șef lucr. Dr. Cintia COLIBABA, ca membru în comisie.

Aflat la cea de a XVII-a ediție, concursul este organizat în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu zisă se va face folosind aplicația de Jurizare online.

Alături de degustători autorizați, oenologi de renume români și străini, jurnaliști de vin, experți ai României la OIV, la competiție vor participa și patru deținători ai titlului de Masters of Wine, clasificare considerată în industria vinului drept una dintre cele mai înalte standarde de cunoștințe profesionale, la nivel mondial doar 300 de persoane deținând acest titlu.