Elevii din gimnaziu si liceu pot participa, in perioada 18-22 mai 2009, la Oradea, la Olimpiada internationala de limba, literatura si cultura maghiara, potrivit site-ului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Conform metodologiei de organizare si desfasurare a olimpiadei, scopul acestei manifestari este „de a stimula cunoasterea si promovarea limbii si literaturii maghiare, a multiculturalismului si a unui dialog intercultural deschis si tolerant”.

Concursul deschis participarii elevilor din alte tari si elevilor din Romania, are rolul „de a incuraja invatarea limbii si literaturii maghiare, integrate in noul context european si mondial”. Din fiecare tara in care exista interes, vor participa cel mult sase elevi, iar participarea va fi deschisa, pe categorii de varsta, intre clasele VII-XII, vorbitorilor nativi de limba maghiara sau cunoscatorilor limbii maghiare, precizeaza MECI.

Inscrierea participantilor din alte tari se va face in perioada 20 – 30 aprilie 2009, urmand ca situatia centralizata a inscrierilor, programul olimpiadei si eventuale precizari sa fie postate pe site-urile oficiale al MECI si al judetului gazda, in perioada 1 -10 mai. Din Romania, vor participa elevii din clasele VII – XII, detinatori ai locului I si II la etapa nationala a Olimpiadei de limba si literatura maghiara.