chimie.jpgOlimpiada Nationala de Chimie va fi organizata in acest an la Arad, in perioada 1 – 7 februarie, la eveniment participând peste 360 de elevi din toate judetele tarii, insotiti de 45 de cadre didactice.

Comisia care va evalua lucrarile teoretice si practice este formata din reprezentanti ai Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, profesori din invatamântul superior, de la Universitatea Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „A.I. Cuza” din Iasi, dar si profesori din invatamântul preuniversitar.

„In perioada 1-6 februarie se vor desfasura probele de concurs, proba teoretica si proba practica, la mai multe unitati de invatamânt din municipiul Arad. Festivitatea de premiere a câstigatorilor va avea loc sâmbata, 7 februarie. La Olimpiada Nationala de Chimie de la Arad participa 368 de elevi din toate judetele tarii, la care se adauga 20 de elevi aradeni”, a precizat Ioan Stan, inspector scolar de specialitate la ISJ Arad.

Pentru elevii participanti, ISJ Arad a pregatit diferite activitati culturale si distractive. „Este onorant sa fii gazda unui eveniment national, dar este vorba de multa implicare si de mari eforturi pentru a duce la bun sfârsit o activitate de o asemenea amploare. In organizarea Olimpiadei au fost implicate 15 unitati scolare, peste o suta de cadre didactice si de peste o suta de sponsori”, a mai spus Ioan Stan.