olimpiada mate.jpgColegiul National „Ion Minulescu” Slatina gazduieste, incepand de vineri seara si pana duminica, faza nationala a olimpiadei de matematica pentru clasele a V-a si a VI-a. La concurs participa aproximativ 200 de elevi din toate zonele tarii, judetul Olt fiind reprezentat de patru elevi.

Deschiderea oficiala a evenimentul are loc vineri seara, urmand ca, sambata, in intervalul orar 10,00 – 13,00, elevii sa participe la concursul ce va desemna reprezentantii Romaniei la competitiile internationale de specialitate.

Potrivit inspectorului general scolar Marius Balasa, judetul Olt este reprezentat de trei elevi slatineni si unul din Corabia, respectiv, la clasa a V-a, Darna Eustatiu, de la Scoala nr. 3 din Corabia, si Gusatu Marian, de la Scoala nr. 3 din Slatina, iar la clasa a VI-a doi elevi de la Liceul cu Program Sportiv, Stoica Stefania si Vladu Sorin.

Festivitatea de premiere a olimpicilor va avea loc duminica, la ora 11,00, la CN „Ion Minulescu”, eveniment la care este invitat si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu. Premiile sunt asigurate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, Consiliul Judetean Olt si Consiliul Local Slatina si constau in materiale didactice, diplome si bani.