Un numar de 70 de elevi din Bistrita-Nasaud care au obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele scolare din acest an au fost premiati, pe 23 septembrie, de autoritati pentru eforturile depuse.

Premierea a fost organizata de Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului si Primaria Bistrita, la eveniment fiind prezenti nu doar elevii, ci si profesorii lor coordonatori, directorii scolilor de la care provin si diverse personalitati locale.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Bistrita-Nasaud, Monica Buboly, fondul de premiere s-a ridicat la peste 9.300 lei, fiind acordate sase premii I, a cate 300 lei, cinci premii II, a cate 200 lei, sapte premii III, a cate 150 lei, trei premii speciale, a cate 150 lei, trei mentiuni speciale, a cate 150 lei, si 46 de mentiuni, a cate 100 lei. Olimpicii, dintre care 40 sunt fete, au primit, de asemenea, diplome si tricouri din partea organizatorilor.

Elevii bistriteni s-au distins, in acest an, la olimpiadele nationale la informatica, matematica, limba si literatura romana, tehnologie, stiinte, pedagogie, fizica, chimie, biologie, istorie, franceza, germana, filosofie, maghiara, arte vizuale, tenis de masa, gimnastica si schi fond. Cele sase premii I la olimpiadele nationale au fost obtinute de bistriteni la disciplinele schi fond, gimnastica, tenis de masa, tehnologii, zootehnie si arte vizuale (sculptura).