cuibus_valentin.jpgCâteva sute de elevi olimpici, dar şi profesorii care i-au pregătit, au fost premiaţi luni, pentru rezultatele pe care le-au înregistrat în competiţiile şi concursurile naţionale sau internaţionale, din decursul acestui an. Cele 450 de premii, în valoare totală de 150.000 de lei, au fost acordate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Consiliul Judeţean Cluj.

„Au fost premiaţi 262 de elevi cu rezultate bune obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale şcolare în anul şcolar 2012 – 2013 din peste 30 de unităţi de învăţământ din judeţ, şi 188 de profesori care i-au pregătit, cu o sumă totală de 150.000 de lei din bugetul Consiliului Judeţean Cluj. Atât profesorii, cât şi elevii au primit aceleaşi sume. De asemenea, au fost premiate în mod excepţional primele patru unităţi de învăţământ din judeţul Cluj care au obţinut locuri fruntaşe în topul liceelor la nivel naţional”, a spus inspectorul general al IŞJ Cluj, Valentin Cuibus.

Valoarea premiilor a fost de 150 de lei, pentru menţiuni la olimpiade naţionale, iar pentru elevii care au primit premii la olimpiadele naţionale şi internaţionale sumele au fost cuprinse între 700 şi 1.500 de lei. Cea mai preţioasă medalie a fost adusă la Cluj de Cristian Bolunduţ, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, care a câştigat anul acesta medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Biologie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat şi el în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, că speră ca toţi aceşti tineri elevi să fac parte în viitor din colectivele de cercetători ale Clujului. AGERPRES