Cei 12 membri ai echipei „NEVES” din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareş” Piatra-Neamţ, care au obţinut medalia de aur la concursul patronat de National Space Society of America, vor fi premiaţi de Primărie cu câte 3.000 lei.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Piatra-Neamţ de vineri, 15 aprilie, va fi supus aprobării un parteneriat între primărie şi unitatea de învăţământ prin care olimpicii vor fi recompensaţi.

Echipa de la Colegiul Naţional ‘Petru Rareş’ a obţinut o performanţă remarcabilă la un concurs internaţional, iar premiile propuse pentru membrii echipei sunt atât o formă de sprijin, pentru a-i ajuta să participe la două evenimente, cât şi un mod prin care îi încurajăm pe tinerii care performează. Elevii pietreni şi-au reprezentat comunitatea şi ţara la o competiţie de renume mondial şi merită toată susţinerea noastră„, a declarat joi primarul Andrei Carabelea, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Fiecare dintre cei 12 membri va primi un sprijin financiar în valoare de 3.000 lei, sumă care îi va ajuta în asigurarea cheltuielilor necesare deplasării la Luxemburg, de Ziua Europei, unde îşi vor prezenta proiectul în cadrul standului României, dar şi la premierea din SUA.

Tema competiţiei a fost conceperea unei nave spaţiale, populată de o societate complexă, care să poată trăi şi funcţiona în spaţiu, pe o perioadă nelimitată.

Proiectul elevilor pietreni a fost gândit şi structurat în cele mai mici detalii, timp de 6 luni, de la proiectarea navei, organizare socială, asigurarea hranei, aspecte economice, regenerarea resurselor şi a fost medaliat cu aur. AGERPRES