premiere-cj-vrancea.bmp

Elevii care au obţinut locurile întâi la olimpiadele naţionale, în anul şcolar 2010-2011, au fost premiaţi, miercuri, de Consiliul Judeţean Vrancea.

La Festivitatea care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a CJ a fost premiat şi singurul elev vrâncean care a făcut performanţă la o olimpiadă internaţională. Este vorba de Vasile Pîrvu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Unirea, medaliat cu medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică a Chinei de Vest. Premiile au constat într-o tabletă Samsung pentru Vasile Pîrvu şi telefoane mobile de ultimă generaţie pentru ceilalţi olimpici.

De asemenea, au primit diplome de excelenţă profesorii care au obţinut rezultate naţionale cu elevii.
Este vorba de profesorul de matematică Cornel Noană – Colegiul Naţional Unirea, profesorul de Limba Italiană, Ioana Constantinescu – Liceul ‘Ghe. Tăttărescu’, profesorul de Limba Italiană,
Crenguţa Stanciu – Colegiul Naţional Unirea, profesorul de Limba Italiană, Svetlana Baciu – Liceul Pedagogic şi profesorul de desen, Diana Tăicuţu – Liceul ‘Ghe. Tăttărescu’.

”Vreau să îl felicit atât pe Vasile cât şi pe domnul Cornel Noană, profesorul său de la Unirea. Totodată vreau să îi felicit şi pe părinţii săi, Mirela şi Tudor Pîrvu, ambii profesori de matematică. Lui Vasile îi urez să o ţină tot aşa şi să aducă în Vrancea medalia de aur la matematică cât mai curând’, se arată în mesajul preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Vasile Pîrvu, elevul care a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică a Chinei de Vest a spus că este foarte bucuros pentru premiul primit mai ales că nu se aştepta la el. ”Ştiam că voi fi premiat dar mă aşteptam la o diplomă, nimic mai mult. Tableta îmi va fi de folos mai ales atunci când voi fi plecat la concusuri în alte judeţe pentru că o voi folosi pe post de laptop. Mulţumesc celor care mi-au oferit acet premiu, este un cadou frumos mai ales acum în prag de sărbători’, a spus Vasile Pîrvu, elev al Colegiului Naţional ‘Unirea’.

Miercuri după amiază a avut loc şi un spectacol pentru copiii din centrele maternale ale Direcţiei Generale de Asistentă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) Vrancea. La spectacolul intitulat „Si ei sunt copiii noştri” şi organizat la Cinematograful Balada a cântat Fuego. De asemenea, miercuri seară a avut loc, la Ateneul Popular ‘Maior Gh. Pastia’, un vernisaj unde au fost expuse lucrările elevilor înscrişi la concursul de artă plastică cu temă religioasă ‘Sărbătorile creştine prin ochii copiilor’ organizat de Instituţia Prefectului Vrancea, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. După vernisaj a avut loc un concert de colinde şi premierea celor mai bune lucrări înscrise la concursul de artă plastică. AGERPRES