premiere.jpgOlimpicii internaţionali români au primit joi seară premii în valoare totală de 163.000 de lei, în cadrul unei gale ce le-a fost dedicată, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Gala „Întâlnire cu olimpicii”, aflată la cea de-a treia ediţie, a fost prezentată de jurnalistul Cătălin Ştefănescu. Au fost premiaţi olimpicii internaţionali la Matematică, Informatică şi Fizică. Olimpicii medaliaţi cu aur au primit premii în valoare de câte 10.000 de lei, cei medaliaţi cu argint, 8.000 de lei, iar cei medaliaţi cu bronz, 6.000 de lei. Profesorii pregătitori au primit premii în valoare de câte 3.000 de lei. De asemenea, aceştia au mai primit câte o monedă de aur.

Toţi cei 15 elevi membri ai echipelor româneşti la aceste olimpiade au obţinut medalii astfel: patru medalii de aur, nouă medalii de argint şi două medalii de bronz.

Lotul român de matematică, coordonat de profesor Radu Gologan, a obţinut şase medalii, una de aur şi cinci de argint, la Olimpiada Internaţională de Matematică ce s-a desfăşurat la Cape Town, între 3 şi 13 iulie. România a ocupat locul 11 mondial şi primul loc în Uniunea Europeană.
Elevii lotului naţional de fizică, coordonat de profesorii Adrian Dafinei şi Delia Davidescu, au obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică ce s-a desfăşurat în Astana, Kazahstan, între 13 şi 21 iulie. Locul olimpic de fizică al României s-a clasat detaşat pe primul loc între echipele europene participante la această competiţie.
Elevii lotului olimpic de informatică, coordonat de profesorul Constantin Gălăţan, au obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la Concursul de Informatică de la Taipei, Taiwan (13-20 iulie).

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, care a început în octombrie 2012, peste 1.000 de elevi din toată ţara sunt sprijiniţi să atingă excelenţa în educaţie. În acest fel, Fundaţia eMAG susţine tinerii pasionaţi de ştiinţele exacte. „Rezultatele excepţionale pe care elevii loturilor naţionale le-au obţinut în 2014 în cadrul acestor competiţii prestigioase ne motivează să investim în continuare în pregătirea lor”, a declarat preşedintele Fundaţiei eMAG, Tudor Vlad.

Gala „Întâlnire cu olimpicii” a fost realizată de Fundaţia eMAG în parteneriat cu Banca Comercială Română. AGERPRES