medalii3.jpgOlimpicii români au cucerit şase distincţii – o medalie de aur şi cinci de argint – la a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3 – 13 iulie în Cape Town, Africa de Sud. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, medalia de aur a intrat în posesia lui Ştefan Spătaru, laureat cu argint şi bronz la ultimele două ediţii, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru, elev la Colegiul Naţional ‘Alexandru Lahovari’ din Râmnicu Vâlcea.

Echipa României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universităţii Politehnica Bucureşti şi a fost însoţită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Naţional ‘B. P. Hasdeu’ din Buzău, în calitate de coordonator al activităţii elevilor. Din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România au participat, ca observatori în juriul Olimpiadei, Mihai Bălună, profesor la Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ din Bucureşti, şi Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’ din Baia Mare şi multiplu medaliat la această prestigioasă competiţie – două medalii de aur şi trei de argint în intervalul 2009 – 2013. Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 557 de participanţi din 105 ţări. AGERPRES