Olimpicii români au luat 12 premii (două de aur cu punctaj maxim, opt de argint, una de bronz şi o menţiune) la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată la Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă).

Au fost luate trei medalii de argint la chimie. Acestea au fost obţinute de Cristina Valentina Crăescu şi Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).

La matematică, Edis Memiş (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa) a luat medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz şi Sergiu Ionuţ Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – menţiune.

Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel) a luat medalie de aur cu punctaj maxim la informatică. La aceeaşi disciplină, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au luat medalii de argint.

La fizică, Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a luat medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) – medalii de argint.

Cristian Tudor Cozma (chimie) şi Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiaţi şi pentru cel mai mare punctaj obţinut la proba experimentală din cadrul concursului.

Alexandru Petrescu (informatică), Cristian Tudor Cozma şi Daniel Cristian Ungureanu (chimie) au în palmares medalii de argint şi bronz şi în competiţia de anul trecut, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale.

La olimpiada de anul acesta au participat peste 150 de concurenţi din 6 ţări (Federaţia Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria si Romania). AGERPRES