olimpiada_matematica.jpgOlimpicii români au cucerit şase medalii (două de aur, trei de argint şi una de bronz) la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Mar del Plata (Argentina), în perioada 4-16 iulie, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului remis luni.

Multiplu medaliat la competiţiile regionale şi internaţionale de profil, Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, şi-a trecut încă o medalie de aur în palmares.

Potrivit sursei citate, a doua medalie de aur a fost cucerită de Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi el laureat în numeroase rânduri la aceleaşi concursuri.

Medaliile de argint au intrat în posesia Ioanei Tamaş şi a colegilor săi Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, toţi absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Medalia de bronz i-a revenit lui Ştefan Spătaru, elev în clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Concursul din acest an a reunit 548 de concurenţi din 100 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial. AGERPRES