Un număr de 1.095 de elevi din judeţul Olt ar putea rămâne cu mediile neîncheiate în primul semestru deoarece nu au participat la cursurile online, însă dacă vor frecventa cursurile în al doilea semestru ei vor putea fi evaluaţi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Mirela Paraschiv.

Aceasta a precizat că în cele mai multe cazuri elevii în cauză nu au participat la cursurile online din cauza lipsei dispozitivelor pentru conectate la internet, conexiune slabă sau lipsa semnalului, dispozitive folosite de mai mulţi membri ai familiei, lipsa accesului la internet.

„În total, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, sunt 1.095 de elevi care ar putea rămâne cu mediile neîncheiate în primul semestru, din motive precum lipsa dispozitivelor de conectare, lipsa conexiunii la internet, semnalul slab, întreruperi de curent electric, dispozitive folosite de mai mulţi membri ai familiei. Cei mai mulţi elevi în această situaţie – 452 – sunt elevi de gimnaziu. În învăţământul primar sunt 182 de elevi care ar putea rămâne cu mediile neîncheiate, în învăţământul liceal – 290 de elevi, în învăţământul profesional – 104 elevi, iar în învăţământul postliceal sunt 67 de elevi”, a spus Mirela Paraschiv.

Potrivit acesteia, dacă aceşti elevi vor frecventa cursurile în semestrul al doilea, se poate face o recuperare timp de câteva săptămâni, pot fi evaluaţi şi li se pot putea încheia mediile şi pentru primul semestru astfel încât să nu piardă anul şcolar.

„Dacă elevul are situaţia şcolară încheiată pentru anul trecut şi frecventează semestrul al doilea, la revenirea la şcoală se poate face o recuperare cu acel copil şi la finalul unei perioade de 6-8 săptămâni poate fi notat pentru primul semestru. Profesorii vor lucra cu ei pentru recuperare, niciun elev nu va rămâne cu situaţia neîncheiată până la finalul anului şcolar dacă va frecventa cursurile în semestrul al doilea”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISJ Olt. AGERPRES