Olt: şcolile generale din oraşe nu au paza asigurată

paza scoala.jpgPoliţiştii de proximitate au constatat în timpul unei acţiuni de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli şi a absenteismului că aproape o treime din şcolile generale din mediul urban nu au pază asigurată iar într-o săptămână 80 de elevi au chiulit de la cursuri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, a anunţat miercuri că în ultima săptămână poliţiştii de proximitate au avut mai multe acţiuni în mediul urban cu scopul depistării elevilor care absentează de la cursuri, prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, identificarea şcolilor unde s-au produs acte cu violenţă şi a elevilor violenţi, reglementarea accesului în unităţile de învăţământ şi sancţionarea celor care încalcă aceste norme, precum şi stabilirea persoanelor care în mod frecvent acţionează în zona şcolilor.

“Au fost găsiţi 80 de elevi care absentau de la cursuri. Ei provin de la 15 unităţi de învăţământ, care au fost informate despre cei depistaţi că lipseau de la ore”, a spus Claudia Radu. În timpul aceleiaşi acţiuni s-a mai constatat că 22 de şcoli generale din mediul urban nu au pază asigurată, în timp ce liceele au asigurată pază şi au fost identificate 29 de persoane care se aflau în zona unităţilor de învăţământ fără a putea motiva ce făceau acolo. Tot în ultima săptămână poliţiştii au sancţionat contravenţional şase elevi de la două şcoli din Caracal. Ei fost sancţionaţi pentru proferarea de injurii şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. AGERPRES