Oportunitati in Marea Britanie pentru tinerii profesori romani

british-council.jpgTinerii profesori romani sau studentii care doresc sa urmeze o cariera in invatamant au oportunitatea de a preda in Marea Britanie, ca profesori asistenti, pe durata anului scolar 2009-2010.

Astfel, doritorii pot aplica pana pe 20 ianuarie la sediile British Council din Bucuresti, Iasi si Cluj-Napoca. Sunt cautati in special profesori care sa predea matematica, stiinte, IT, design si tehnologie, arta, muzica, educatie fizica, precum si limba germana, limba spaniola, istorie si geografie.

In acest fel, profesorii romani sau studentii care se pregatesc sa devina profesori au posibilitatea de a castiga experienta in sistemul educational britanic, de a intelege modul de viata al britanicilor si de a-si perfectiona cunostintele de limba engleza. Cei care doresc sa participe la acest program trebuie sa aiba cateva calitati esentiale: o buna cunoastere a limbii engleze si abilitatea de a comunica in engleza, sa fie competenti in domeniul de activitate, sa fie capabili sa se integreze usor si sa se adapteze, sa fie muncitori si puternic motivati. De asemenea, profesorii care vor participa la acest program trebuie sa-si ia angajamentul ca, la revenirea in tara, vor impartasi din experienta dobandita in Marea Britanie.