univ-eftimie-murgu-resita.jpgUn numar de 450 de studenti de la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Eftimie Murgu din Resita vor avea ocazia de a face stagiul de practica in 30 de firme si institutii publice din judet.

Aceasta oportunitate a aparut datorita castigarii unui proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane. Beneficiarii proiectului sunt studentii din anii I si II de la sectiile de contabilitate si informatica de gestiune, marketing si economia comertului, turismului si serviciilor din Universitatea Eftimie Murgu.

Durata proiectului este de 22 de luni, in perioada 1 aprilie 2009 – 31 ianuarie 2011 si are un buget total de peste 570 de mii de lei, cu o cofinantare de doi la suta din partea universitatii. Acesti bani vor fi folositi atat pentru materia prima necesara desfasurarii practicii, pentru cazarea studentilor care nu au domiciliul in localitatea in care isi desfasoara stagiul, cat si pentru asigurarea platii pentru cate un tutore din firma la care acestia sunt repartizati, persoana care ii va coordona pe viitorii economisti pe parcursul practicii.

Primul stagiu de practica va avea o durata de trei saptamani. Fiecare student va participa la trei astfel de stagii de practica. Un proiect asemanator este pus la cale de catre cadrele didactice ale Universitatii Eftimie Murgu din Resita si pentru studentii de la sectiile cu profil socio-uman.