academia pol.jpgVicepremierul pentru securitate naţională, ministrul de Interne Gabriel Oprea, a apreciat joi, la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenţii din anul I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, că acesta este „momentul sacru al legământului faţă de ţară, faţă de lege şi faţă de români”.

Ministrul Oprea a arătat în mesajul său către tinerii studenţi că meseria de poliţist, jandarm sau pompier presupune vocaţie înainte de toate.

„Vă încurajez pe toţi să profitaţi din plin de această perioadă a vieţii voastre. Folosiţi-o pentru a vă desăvârşi ca oameni cinstiţi, curajoşi şi demni. Luaţi tot ce este mai bun de la profesorii Academiei, învăţaţi şi pregătiţi-vă conştiincios. Fiţi optimişti şi nu vă lăsaţi învinşi de greutăţi pentru că, deşi viaţa pe care o veţi urma după anii de şcoală este una plină de încercări, vă poate aduce imense satisfacţii”, a spus Oprea.

Ministrul de Interne a subliniat că MAI dă cea mai mare importanţă generaţiilor de viitori ofiţeri, iar în acest an, pentru prima dată după anul 2010, au fost încadraţi la termen toţi absolvenţii Academiei de Poliţie, dar şi cei ai şcolilor de subofiţeri şi agenţi.

„La fel de important este pentru noi să continuăm să acordăm tot sprijinul fraţilor noştri din Republica Moldova, în sensul pregătirii unor ofiţeri pentru ministerul de interne moldovean. Şi mă bucur că la această ceremonie participă şi cei nouă studenţi din Republica Moldova care se vor pregăti alături de colegii români. Prezenţa dumneavoastră aici este expresia faptului că România îşi respectă promisiunea de a contribui, în mod direct, la modernizarea instituţiilor de aplicare a legii din Republica Moldova”, a completat Gabriel Oprea.

Anul acesta, la Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ au depus jurământul militar 517 studenţi din anul I – 108 fete şi 409 băieţi. În acest an au fost admişi şi trei tineri care sunt urmaşii unor angajaţi ai MAI ce au decedat la datorie. La festivitate au mai participat şi cei 9 studenţi din Republica Moldova care urmează cursurile Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ la specializările Pompieri şi Penitenciare.

La ceremonia depunerii jurământului militar au fost prezenţi numeroşi invitaţi printre care ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, directorul SIE, Theodor Meleşcanu, fost ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, fostul ministru de Interne Radu Stroe, părinţi şi rude ale studenţilor din anul I ai Academiei de Poliţie.AGERPRES