scoala elf 2.jpgJuriul a acordat opt premii pentru piesa “Pocahontas-the Princess of Peace”, prezentată de trupa de teatru a Şcolii “Elf” în cadrul festivalului de teatru în limba engleză “Come with Us to Dramaland”, organizat la Casa Radio din Cluj-Napoca, în perioada 13-15 mai.
Evenimentul este organizat anual de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză Cluj, fiind un proiect educativ cofinanţat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, aflat anul acesta la ediţia a XI-a.

Coordonată de profesorul de limba engleză Dan Leonard, trupa de teatru a Şcolii Elf a obţinut în cadrul acestei ediţii a festivalului: Premiul pentru cel mai bun spectacol al festivalului; Premiul pentru cea mai bună regie; Premiul pentru cea mai bună echipă de actori; Premiul pentru cea mai bună coregrafie; Premiul pentru cea mai bună muzică; Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Ioana Moldovan; Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Anne-Lise Ciontoş; Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Tudor Pitic.

Piesa “Pocahontas” a fost realizată pentru prima dată în 2009, în tabăra de teatru în limba engleză organizată în fiecare an de Şcoala Elf la Lunca Ilvei, de profesorii Dan Leonard şi Carmen Costina. A fost reluată în acest an de clubul de teatru al Şcolii Elf, prezentată pe scena Festivalului Creativităţii în Şcoli de la San Remo şi apoi la Cluj. Piesa este realizată de dl profesor Dan Leonard, care a adaptat scenariul şi a compus muzica originală, versurile au fost create în echipă cu elevii participanţi la tabăra de la Lunca Ilvei, iar coregrafia a fost coordonată de Anne-Lise Ciontoş, elevă în clasa a VII-a.
Felicitări tuturor celor 22 de mebri ai trupei de teatru, care au reuşit – sub coordonarea domnului profesor Dan Leonard – să construiască o echipă puternică, de succes: Ana Roşca, Andrada Handru, Ionela Handru, Maria Lazăr, Maria Rebrean, Rareş Handaric, Sidonia Dragoş-Roman, Sonia Bălan, Tudor Costina, Tudor Pitic (clasa a 5-a), Ana Iovănaş, Andrei Preotu, Diana Nyilaş, Giorgia Cociş, Giulio Baciu, Inesa Schmidt, Mihai Nyilaş, Mircea Irimieş (clasa a 6-a), Anne-Lise Ciontoş, Dragoş Adam, Ioana Moldovan (clasa a 7-a) şi Alexandru Tămaş (clasa a 8-a).

“Cum am intrat pe scenă şi am început să interpretăm, toate emoţiile au dispărut şi a fost extraordinar. Am ştiut ce aveam de făcut şi ştiam că îi am pe cei mai buni prieteni lângă mine, care mă puteau ajuta. Sunt mândră că fac parte din această echipă, că am lucrat împreună şi am fost alături unii de alţii.” – Ioana Moldovan, premiată pentru cel mai bun rol principal feminin.

Înfiinţată în 1999, Şcoala Elf este o instituţie de învăţământ particular cu clasele I-VIII, acreditată de Ministerul Educaţiei. Oferta educaţională a şcolii vizează dezvoltarea globală a personalităţii copilului, încurajându-i pe elevi să îşi descopere şi dezvolte talentele individuale, în aceeaşi măsură în care sunt motivaţi şi pregătiţi să obţină rezultate şcolare foarte bune. Orele de teatru în limba engleză fac parte din programul şcolii începând din clasa I, alături de ore de dans, informatică, două limbi străine, studiu de instrument, ore alocate temelor de casă.