panou solar.jpgUn număr de opt unităţi şcolare din municipiul Târgu-Jiu vor beneficia în acest an de panouri solare, proiectul fiind derulat de către reprezentanţii primăriei oraşului în cadrul celei de-a doua etape a programului „Casa Verde”, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului Investiţii din cadrul instituţiei, Raul Chiriac.

Potrivit acestuia, proiectul de montare a panourilor solare este cuprins în programul de investiţii şi modernizare al Primăriei Târgu-Jiu.

Primele lucrări de montare a panourilor solare derulate de administraţie au fost efectuate în anul 2010 la cantina Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” şi la Sala Sporturilor din municipiu, iar pentru acest an sunt vizate opt unităţi şcolare, la patru dintre acestea lucrările fiind deja începute.


„În cadrul primei etape a programului Casa Verde au fost realizate două investiţii de acest fel la CNTV şi Sala Sporturilor. După instalarea panourilor solare, pe parcursul anului am observat o reducere a cheltuielilor unităţilor cu circa 80%. Am mai depus alte opt proiecte care ne-au fost aprobate de către Administraţia Fondului de Mediu, valoarea acestora fiind de 2 milioane lei, dintre care 400.000 lei sunt contribuţia de la bugetul local. Lucrările au fost deja începute la patru şcoli din cele opt, la restul urmând să fie făcute achiziţiile în cel mai scurt timp”, a spus Raul Chiriac. Şeful Serviciului de Investiţii din Primăria Târgu-Jiu a adăugat că a mai fost depus un proiect pentru alte şase unităţi şcolare din municipiu care vizează montarea centralelor pe biomasă şi a panourilor solare, valoarea totală ajungând la suma de 3 milioane lei, dintre care 500.000 sunt de la bugetul local. AGERPRES