Opt instituții de învățământ superior din sistemul public derulează, în perioada iulie – septembrie 2017, 20 de programe de vară de tip punte pentru mai mult de 1.000 de elevi care provin din grupuri dezavantajate, prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE, a informat  Ministerul Educației Naționale (MEN).

Potrivit MEN, beneficiari sunt elevi din liceele de stat eligibile pentru obținerea de granturi în cadrul Schemei de granturi pentru licee, de preferință cei din clasele terminale de liceu care provin din grupuri dezavantajate.

Practic, sunt vizați elevii aflați în situație de risc, respectiv cei care trăiesc în familii cu venituri mici, aparțin minorităților naționale (inclusiv romi), locuiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în proximitate, au unul sau ambii părinți în străinătate sau au cerințe educaționale speciale.

Activitățile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior, se arată în comunicatul transmis AGERPRES de MEN.

Elevii vor putea participa la ateliere de lucru, vizite de studiu, competiții sportive, evenimente culturale. Ei vor avea astfel activități legate direct de viața universitară și de specificul facultăților implicate, cât și activități prin care să cunoască orașul în care ar urma să își continue studiile.

MEN mai informează că pentru aceste programe va fi solicitat acordul scris al părinților/tutorilor legal instituiți, iar elevii sunt informați și instruiți în legătură cu regulile ce trebuie respectate. AGERPRES