Optimizarea activităţii doctorale din universităţile româneşti, tema centrală a primei conferinţe naţionale a şcolilor doctorale

Găsirea de soluţii pentru optimizarea activităţii doctorale din universităţile româneşti este tema centrală a primei Conferinţe Naţionale a Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat, eveniment organizat de Universitatea din Craiova, în perioada 21 – 22 septembrie 2017.

Conferinţa se doreşte un cadru propice de discuţie, în care se vor dezbate probleme de mare interes pentru ciclul al treilea de învăţământ universitar: cercetarea doctorală a conducătorilor de doctorat, dar şi a studenţilor doctoranzi, vizibilitatea sa naţională şi internaţională, legislaţia actuală de acreditare şi reacreditare a domeniilor de doctorat şi a şcolilor doctorale, legislaţia privind obţinerea atestatului de abilitare şi a calităţii de conducător de doctorat, armonizarea relaţiei dintre Ministerul Educaţiei Naţionale şi Instituţiile Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat”, se afirmă într-un comunicat remis de către Instituţia Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat – Universitatea din Craiova.

Potrivit sursei citate, la conferinţă vor participa rectori, directori IOSUD, directori de şcoli doctorale de la peste 40 de universităţi din ţară, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

“IOSUD – Universitatea din Craiova îşi exprimă convingerea că această primă Conferinţă Naţională a Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat va contribui la găsirea celor mai bune pârghii pentru optimizarea activităţii doctorale din universităţile româneşti, oferind un cadru generos de dezbatere constructivă“, se precizează în comunicat.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 21 septembrie, la Centrul de Restaurare, Conservare, Patrimoniu şi Vizualizare al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova. AGERPRES