La Bucureşti a avut loc pe 25 mai a 6-a ediție a Conferințelor Smart Cities | Smart Communities din 2017, organizată în cadrul programului cu același nume, dezvoltat de Oameni și Companii, cu susținerea partenerului strategic Microsoft România și a partenerilor principali Telekom România și Philips Lighting.

În 2017 au avut loc 6 întâlniri în cadrul programului Smart Cities | Smart Communities, la Iași, Constanța, Cluj, Brașov, Timişoara şi Bucureşti. În total, la aceste întâlniri  au participat peste 700 de specialişti şi lideri din administraţia publică, educaţie, sănătate, servicii publice, infrastructură şi mediul de afaceri.

Calitatea vieții oamenilor dintr-un oraș poate fi transformată dintr-un vis în realitate, cu ajutorul unor soluții inteligente, pe mai multe niveluri. Condiția ar fi ca și politicul să se implice în impunerea unor decizii care să schimbe viața cetățenilor, bazate pe aceste soluții integrate existente. Aceasta a fost una dintre ideile comune susținute de primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și de secretarul de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Maria – Manuela Catrina, în cadrul Conferinței Smart Cities|Smart Communities.

”Avem nevoie de un oraș inteligent, viu, care să aibă oamenii în prim-plan, nu mașinile, nu străzile, ci locuitorii, putem face pentru ei aceste lucruri, depinde de noi această schimbare. Există voință politică, foarte important, pentru a impune obiective palpabile pentru sporirea calității vieții, dar trebuie să ne gândim împreună, administrație și reprezentanții societății, cum putem schimba împreună fața orașului, printr-un sistem integrat”, a arătat primarul Sectorului 5, Daniel Florea. Acesta a militat pentru schimbarea opticii aplicate până în prezent în administrația locală: ”Am cârpit pe ici, pe colo, fără să încercăm o transformare totală a abordării creșterii nivelului de trai, este momentul să ne gândim împreună, integrat, cum putem face să ne fie mai bine tuturor, pe baza evoluției tehnologice”.

La rândul său, secretarul de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Maria – Manuela Catrina, a arătat că voința politică este esențială pentru atingerea obiectivului principal: o viață mai bună pentru cetățeni. ”Având în vedere că vorbim despre smart city, trebuie să avem și o guvernanță smart, alături de smart living și smart mobility, ar trebui să existe o structură de fagure, care să ne contureze o abordare de ansamblu, nu ar trebui să ne aplecăm doar asupra unor aspecte, ci pe întregul existent”, a arătat secretarul de stat. Potrivit acesteia, o atenție deosebită ar trebui să fie acordată ”cyber security”, având în vedere sensibilitatea datelor ce sunt prelucrate cu ajutorul tehnologiilor moderne. Dacă acestea nu sunt stocate și interpretate în siguranță, sistemele ar putea deveni vulnerabile.

Oameni și Companii este specializată în servicii de marketing şi comunicare directă cu comunităţi business şi profesionale. Clienţii Oameni şi Companii au acces la + 31,000 de manageri şi specialişti din 50 de industrii şi domenii de activitate.