Ministrul Educaţiei a emis un ordin privind organizarea şi desfăşurarea probelor specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone în vederea obţinerii menţiunii speciale „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de Bacalaureat în anul şcolar 2019 – 2020.
În anul şcolar 2019 – 2020, probele specifice susţinute de elevii secţiilor bilingve francofone se organizează şi se desfăşoară prin derogare de la prevederile legii, se arată în ordinul publicat luni în Monitorul Oficial.
Proba anticipată care trebuia susţinută de elevii clasei a XI-a în semestrul al II-lea, în ultima săptămână a lunii mai, se organizează simultan, în toate liceele cu secţii bilingve francofone care fac parte din proiectul bilateral franco-român ”De la învăţământul bilingv către filierele universitare francofone”, în semestrul I al clasei a XII-a în anul şcolar 2020 – 2021.
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba franceză, care trebuie să fie susţinută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu nivelul unic de competenţă lingvistică în limba franceză, studiată pe parcursul învăţământului liceal, prevede documentul.
Proba scrisă la una dintre disciplinele nonlingvistice studiate în limba franceză, care trebuie să fie susţinută de elevii clasei a XII-a, se echivalează cu media aritmetică a mediilor anuale obţinute la disciplina nonlingvistică Matematică / Fizică / Chimie/ Biologie/ Istorie/ Geografie studiată în clasele a XI-a şi a XII-a.
Pentru disciplina nonlingvistică Economie, studiată în clasa a XI-a, proba scrisă se echivalează cu media anuală, mai prevede ordinul. AGERPRES