Primăria Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, a iniţiat un program pentru ca elevii din şcolile din municipiu să-şi desfăşoare orele de biologie în spaţiile amenajate la Grădina Zoologică.

„Iarna sau în sezonul rece Grădina Zoologică nu mai are atâţia vizitatori ca în restul anului şi atunci ne-am gândit la utilitatea acestui spaţiu tot în interesul celor mici. În acest sens, având o grădină zoologică bine dotată şi modernizată, vom pune la dispoziţie sălile de simpozioane pentru a fi folosite ca săli de curs pentru orele de biologie, în special cele de zoologie, unde copii pot vedea pe viu animalele şi le pot studia îndeaproape comportamentul. Invitaţia a venit din partea primăriei şi mă bucur pentru receptivitatea celor de la inspectoratul şcolar”, a declarat, marţi, primarul Emilian Frâncu. El consideră că în urma acestui exemplu şi alte instituţii vor face astfel de parteneriate – cum ar fi muzeul de istorie, muzeul de artă.

Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea a fost modernizată în urmă cu doi ani şi reprezintă unul dintre obiectivele turistice ale oraşului, vara fiind vizitată de foarte mulţi turişti din judeţele Olteniei. Aici sunt peste 70 de specii de animale de la lei, tigri, leoparzi, diferite specii de şerpi, peşti, păsări incluzând şi un lac unde pot fi admirate lebede albe şi negre.
Municipalitatea are în program şi în viitorul apropiat dezvoltarea unei mini-grădini botanice. AGERPRES