brinel_logo.jpgCompania BRINEL, unul dintre cei mai importanţi integratori de soluţii informatice cu capital românesc a lansat noua aplicaţie Admis pentru instituţiile de învăţământ superior. Aplicaţia are ca obiectiv simplificarea substanţială a procedurilor de admitere în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat.

Potrivit Ordinului nr. 3.313/2012 al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, examenele de admitere se organizează conform metodologiilor stabilite de către fiecare instituţie de învăţământ superior, pe baza autonomiei universitare.

Astfel, universităţile se pot adapta uşor noilor cerinţe legislative având posibilitatea de a opta pentru probe scrise sau probe orale, de a lua în calcul şi notele sau media de la examenul de bacalaureat, licenţă sau disertaţie, după caz, fără însă a lua în considerare mediile sau notele din anii de studii. În urma acestor modificări impuse, instituţiile de învăţământ superior se vor confrunta cu o creştere a gradului de dificultate a proceselor de organizare şi de desfăşurare a examenelor, a managementului candidaţilor şi profesorilor.

Aplicaţia dezvoltată de BRINEL permite instituţiilor de învăţământ superior să înscrie candidaţii la concursul de admitere, să simplifice procedura de repartizare în sălile de examene a celor înscrişi, să repartizeze profesorii supraveghetori în săli şi să organizeze subiectele necesare pentru desfăşurarea examenului.

De asemenea, aplicaţia asigură comunicarea rezultatelor, obţinerea unei situaţii clare a candidaţilor admişi şi respinşi, permiţând realocarea candidaţilor respinşi pe locurile rămase libere, în funcţie de confirmări, precum şi exportarea datelor candidaţilor admişi înspre aplicaţiile de management a activităţii universitare.

„Ca parte a strategiei noastre, vrem să devenim partenerul preferat al instituţiilor din învăţământul superior. BRINEL dezvoltă sisteme informatice integrate pentru universităţi, bazate pe cele mai noi tehnologii şi concepte de la liderii mondiali. Echipa noastră de specialişti a depus un efort continuu şi constant, iar munca noastră a avut ca rezultat soluţia Admis care simplifică procesul de admitere în universităţi”, a declarat Ovidiu Teodorescu – Marketing Manager BRINEL.

Despre BRINEL

Compania BRINEL a fost fondată în 1991 în Cluj-Napoca şi în prezent este unul dintre principalii furnizori de soluţii şi servicii IT din România. Cu o echipă de 160 de angajaţi, Brinel este aproape de clienţi şi oferă soluţii IT&C complete, prin parteneriate cu liderii IT la nivel mondial. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi
www.brinel.com.

Pentru informaţii suplimentare:

Diana Bota

Marketing Communications Specialist

Tel: 0264-414.610, Mobil: 0744-547.801

Email: diana.bota@brinel.ro