bursebee02.jpgOrganizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) oferă tinerilor care urmează cursurile instituţiei de învăţământ burse din banii pe care i-a obţinut în urma unui parteneriat cu o bancă.

„OSUBB va acorda 49 de burse, a câte 300 de lei fiecare, pentru studenţii care fie sunt implicaţi constant în activităţi extracuriculare – voluntariat, conferinţe, traininguri, workshopuri – fie provin din familii cu venituri mici, precum şi studenţilor cu rezultate deosebite în domeniul în care se pregătesc şi cu o situaţie şcolară strălucită”, se spune într-un comunicat de presă transmis joi.

Studenţii care aplică pentru bursele OSUBB trebuie să fie înscrişi la zi la una din facultăţile din UBB şi să-şi deschidă un cont la banca cu care a fost încheiat parteneriatul. ‘Ne dorim ca iniţiativa OSUBB să devină o practică promovată de toate organismele care reprezintă studenţi. Aceştia au nevoie, după cum reiese dintr-un studiu realizat în luna mai, de un suport financiar. E nevoie să sprijinim educaţia tinerilor din România, cu atât mai mult în contextul economic nefavorabil cu care ne confruntăm la nivel european. Posibilităţile noastre ca reprezentanţi ai studenţilor trebuie să se lărgească, iar OSUBB a încercat să facă un prim pas în acest sens’, a declarat pre preşedintele OSUBB, Virgil Smărăndoiu. AGERPRES