usamv_cluj_.jpgUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca organizeaza in perioada 1-11 octombrie o serie complexa de evenimente grupate sub genericul „Zilele Academice 2009”.

Dupa ce, pe 1 octombrie, au avut loc deschiderea anului universitar 2009-2010 si inaugurarea Conferintei Internationale a Societatii Romane de Biochimie si Biologie Moleculara, pe 5 octombrie a fost vernisata expozitie anivesara „140 de ani de invatamant agronomic clujean”. Pe 6 octombrie au loc dezvelirea statuii comemorative a prof. dr. Vasile Velican, mai multe lansari de carte din domeniul academic, o demonstratie cu utilaje agricole si workshop-ul International “Cresterea si patologia calului”.

Pe 7 octombrie au loc manifestari aniversare reunite sub genericul „140 de ani de invatamant agronomic clujean”, la care vor participa reprezentanti ai Ministerului Educatiei, cat si oficialitati locale. La ora 11.00 va avea loc ceremonia acordarii titlului de „Doctor Honoris Causa” Majestatii Sale, Regele Mihai I, urmata de inaugurarea Institutului de Stiintele Vietii.

Pe 8 si 9 octombrie are loc al 8-lea Simpozion International “Perspective ale Agriculturii Mileniului III”, in paralel cu Workshopul International “Rencontres du Patrimoine Alimentaire de Cluj”. La lucrari participa numeroase cadre universitare si specialisti din domeniul agriculturii si alimentatiei din Franta, SUA, Elvetia, Spania, Belgia, Germania, Italia, Ungaria si Turcia.

Pe 10 octombrie vor avea loc deschiderea Targului de Produse Traditionale in Parcul USAMV si o excursie tematica in Muntii Apuseni pentru participantii la Simpozionul International “Perspective ale Agriculturii Mileniului III”.

Programul detaliat al manifestarilor Zilelor Academice ale Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara poate fi descarcat AICI