“Parada produselor tradiţionale” la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează pe 4 aprilie, între orele 10.00- 16.00, cea de-a X-a ediţie a “Paradei produselor tradiţionale”, eveniment care se va desfăşura în Institutul de Ştiinţele Vieţii “Regele Mihai I al României”, din Calea Mănăştur, nr. 3-5. Evenimentul este organizat de studenţii anului IV ai Facultăţii de Agricultură, Departamentul Ingineria şi Protecţia Mediului, în cadrul disciplinei Controlul şi certificarea produselor.

Evenimentul îşi propune să scoată din anonimat 30 de produse agroalimentare autentic româneşti din Transilvania şi Bucovina, prin construcţia identitară a unui paşaport agroalimentar pe una din schemele de calitate potrivit Regulamentul U.E. nr. 1151/2012 privind sistemele din domeniul calităţii produselor agricole şi alimentare (produse tradiţionale: DOP/Produs cu Denumire Geografică; IGP/Produs cu Indicaţie de Protecţie Geografică; TSG/Produs cu Trasabilitate Garantată).

Produsele vor fi analizate de un juriu alcătuit din conf. dr. Avram Fiţiu – USAMV Cluj-Napoca, dr. vet. Viorica Ciobanu – Preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni şi Mircea Groza – Maestru Gastronomie Tradiţională, C.J. Sălaj.

Din programul evenimentului fac parte:

– prezentarea a 30 de caiete de sarcini de produse agroalimentare tradiţionale;

– prezentarea de costume tradiţionale din comuna aferentă produsului;

– degustarea de produse tradiţionale;

– muzică populară tradiţională din diferite microregiuni.

“Parada produselor tradiţionale” la USAMV Cluj-Napoca

usamv_cluj.jpgUniversitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează pe 20 aprilie, începând cu ora 10.00, “Parada produselor tradiţionale”, eveniment care se va desfăşura în Institutul de Ştiinţele Vieţii, din Calea Mănăştur, nr. 3-5.

Evenimentul este organizat de studenţii anului IV ai Facultăţii de Agricultură, programul de studii Ingineria mediului, în cadrul cursului “Certificarea calităţii produselor ecologice – atestarea produselor tradţionale, certificarea produselor locale, etice şi montane”. Prin acest demers, studenţii încearcă an de an să reînvie tradiţiile culinare din localităţile de baştină şi să ne introducă în lumea plină de culoare şi gust a bunicilor şi străbunicilor.
(more…)