univ-gh-asachi-is.jpgPlatforma Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi va gazdui un parc stiintific si tehnologic, lucrarile urmand sa inceapa in anul 2009. Purtatorul de cuvant al universitatii iesene, prof. univ. Alexandru Salceanu, a declarat ca un astfel de centru va fi viabil doar in urma unui parteneriat public-privat multiplu.
Potrivit acestuia, activitatile specifice parcului vor fi cercetarea stiintifica, dezvoltarea tehnologica, invatamant, consultanta tehnologica, prelucrarea si aplicarea rezultatelor cercetarii de catre agenti economici. De asemenea, prin intermediul parcului stiintific se va urmari formarea tinerilor pentru activitatea de cercetare, atragerea de fonduri private in activitatea de invatamant si cercetare, crearea de noi locuri de munca in domeniul tehnologiilor avansate.

Prof. univ. Alexandru Salceanu sustine ca parcul va urmari si stimularea potentialului inovativ si tehnico-stiintific al personalului academic, universitar, al cercetatorilor si al studentilor, stimularea initiativei universitatii pentru atragerea de noi surse financiare.

Nu in ultimul rand, profesorii de la Politehnica vor stimularea agentilor economici pentru participarea activa a sectorului privat la dezvoltarea si valorificarea cercetarii si inovarii, prin realizarea unor produse de inalta tehnicitate, dar si atragerea companiilor straine pentru a investi in activitati de transfer tehnologic.

Viitorul parc stiintific va fi amplasat pe Platforma Universitatii Tehnice din Bulevardul Mangeron. Lucrarile de constructie a parcului vor fi demarate, sustine Salceanu, in 2009.