Elevii de la două şcoli gimnaziale şi un colegiu din municipiul Sibiu vor avea, începând de săptămâna viitoare, parcări de biciclete acoperite, de câte zece locuri, amenajate de o companie privată, în cadrul proiectului „Bicicleta Zilnică”, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

„Ne bucurăm foarte mult că am putut contribui la acest proiect şi că, având ajutorul nostru, Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) poate continua proiectul ‘Bicicleta Zilnică‘. Sperăm ca astfel să determinăm elevii să facă mai multă mişcare şi, mai ales, să înţeleagă beneficiile unui astfel de stil de viaţă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, directorul general al companiei care a sponsorizat parcările de biciclete pentru elevi.

Şcolile au fost alese de comun acord cu Serviciul Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat Sibiu.

Proiectul „Bicicleta Zilnică” a început în anul 2013 prin montarea a 37 de rasteluri pentru biciclete în tot oraşul Sibiu, în special în cartiere şi zone comerciale, cu aflux mare de oameni. Ele au fost instalate în locurile preferate de bicicliştii sibieni, după un vot public, şi au acoperit majoritatea cartierelor oraşului. De atunci, la Sibiu au apărut tot mai multe rasteluri de biciclete pentru a încuraja folosirea acestui mijloc de transport în activităţile zilnice, înlocuind astfel folosirea maşinii pentru deplasările cotidiene. AGERPRES