Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica au in derulare un proiect scolar care are drept scop prevenirea actelor de violenta si a infractiunilor de toate tipurile in scoli.
Potrivit conducerii ISJ Vaslui, se doreste implicarea parintilor in acest proiect, deoarece multe dintre incidentele neplacute in care sunt implicati elevii au la baza si faptul ca acestia sunt neglijati de parinti. Parintii vor trebui sa raspunda la intrebari referitoare la timpul alocat de copiii lor studiului, la preocuparile scolare si extrascolare, la cercurile pe care copiii le frecventeaza sau chiar la viciile acestora.

„Nu vrem sa realizam studii pe elevi, ci sa le dam unora dintre parinti un semnal referitor la relatia pe care o au cu copiii. Din pacate, multi dintre parinti sunt foarte ocupati si nu aloca suficient timp comunicarii cu copiii. Vor fi, cu siguranta, parinti care cand vor fi pusi in fata chestionarelor nu vor putea da un raspuns, fiindca, efectiv, nu stiu ce preocupari au copiii. Speram sa inteleaga ca trebuie sa se implice mai mult si in relatia cu scoala, spre binele elevilor”, a declarat inspectorul general scolar al ISJ Vaslui, Florin Ciurariu.

Decizia realizarii unui astfel de proiect a venit dupa ce in cursul anului 2008 au avut loc o serie de infractiuni grave in unele scoli din judet. Este vorba de cazuri de agresiuni ale elevilor si profesorilor, de furtul de cataloage de la un liceu vasluian, dar si de cel al unui viol consumat chiar in curtea unui liceu din Husi.