parinti.jpgFederatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) va actiona in judecata sindicatele daca formele de protest ale acestora vor afecta copiii, a declarat presedinta asociatiei, Mihaela Guna.

„Mi se pare inadmisibil sa se recurga la un asemenea santaj in care sa fie folositi copiii ca masa de manevra. Si Guvernul si sindicatele santajeaza unii pentru obtinerea unor drepturi iar ceilalti pentru impunerea unor masuri” – a afirmat Mihaela Guna.

Ea a precizat ca federatia pe care o reprezinta nu sustine pozitia Guvernului in conflictul cu sindicalistii. „Guvernul este in aceeasi oala si foloseste in santaj copiii. Copilul e plasat la mijlocul disputei. Sa nu se inteleaga ca sustinem pozitia Guvernului” – a spus presedinta FNA-IP.

Sindicatele din invatamant vor declansa greva generala in zilele in care au fost programate tezele cu subiect unic, a anuntat joi presedintele Federatiei Sindicale Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu. Prima zi de greva va fi 5 mai, cand a fost programata teza la Limba si literatura romana, iar urmatoarele zile de greva vor fi 13 si 21 mai, zilele stabilite pentru desfasurarea tezelor unice la matematica si, la alegere, Istorie sau Geografie.