Părinţii vor putea să aleagă dacă copilul rămâne la grădiniţă sau merge la şcoală la pregătitoare

gradinita.jpgPremierul Victor Ponta a declarat miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că un părinte trebuie să aleagă dacă îşi va înscrie copilul în clasa pregătitoare în sistem de grădiniţă sau de şcoală.

“Pentru un părinte, dacă copilul său mai rămâne şi face clasa pregătitoare în sistem de grădiniţă sau dacă merge la şcoală cred trebuie să fie alegerea lui şi domnul ministru ne prezintă din punct de vedere legislativ şi logistic, organizaţional, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, soluţia raţională ca să nici nu rupem un anumit proces început dar nici să nu înnebunim să forţăm, să decidem noi în locul părinţilor pentru o perioadă un an de zile care este foarte importantă şi foarte delicată cu dezvoltarea copiilor”, a spus Ponta.

El l-a felicitat pentru ministrul Educaţiei Remus Pricopie că a rezolvat “problema cu educatoarele şi învăţătoarele”, discutând raţional cu sindicatele. “Vreau să îl felicit pe domnul ministru. Problema cu educatoarele, învăţătoarele, discutând cu sindicatele, fiind raţional, a rezolvat-o. La fel înţeleg că aţi avut şi astăzi şi zilele acestea consultări pe zona grupei pregătitoare şi mergem din nou pe îndreptarea prostiilor şi aberaţiilor făcute atunci în grabă de tot felul de neaveniţi care nu au nicio legătură cu viaţa reală şi care nu îşi duc copiii la şcolile româneşti, îi duc în alte părţi şi atunci nu au de unde să ştie ce se întâmplă. La fel ca şi nebunia cu educatoarele şi învăţătoarele repet – o lege absolut stupidă şi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului s-a dovedit după aceea practică că a dus la dezastre”, a spus premierul. AGERPRES