elev olimpic.jpgPărinţii elevilor vor solicita în scris dacă vor ca aceştia să participe la orele de religie în şcoli, a declarat, luni, la Piatra Neamţ, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu. Măsura va intra în vigoare odată cu începerea anului şcolar 2015/2016, a adăugat ministrul Educaţiei, care a făcut referire la motivarea deciziei Curţii Constituţionale a României privind neconstituţionalitatea obligativităţii elevilor de a participa la orele de religie în şcoli.

„Conform motivării Curţii Constituţionale, orele de religie sunt obligatorii pentru şcoli şi pentru Ministerul Educaţiei şi sunt opţionale pentru elevi. Părinţii vor completa aceste solicitări pentru începutul anului şcolar 2015/2016”, a declarat Mihai Sorin Câmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că până la începerea noului an şcolar se va încerca rezolvarea problemei vacantării posturilor pentru profesorii de religie. „Este dificil pentru şcoli să prognozeze normarea personalului didactic în condiţiile în care această etapă este anterioară. Vom analiza în ce măsură putem găsi cea mai eficientă cale de soluţionare a acestei probleme organizatorice. În momentul de faţă avem o decizie clară a Curţii Constituţionale iar datoria Ministerului Educaţiei este de a asigura cadrul optim de implementare a deciziei. Dacă vor apărea ipoteze, în funcţie de conţinutul acestora vom vedea ce măsuri se impun”, a declarat ministrul Educaţiei. AGERPRES