principele radu.jpgPrincipele Radu a fost, vineri, oaspetele de onoare al Liceului de Arte ”Gh. Tattarescu” din Focşani, unitate şcolară care, împreună cu alte două licee din Harghita şi Republica Moldova, desfăşoară un parteneriat educaţional sub înaltul patronaj al Casei Regale. Cele trei unităţi de învăţământ – Liceul de Arte ”Gh. Tattarescu” din Focşani, Liceul Teoretic ”Cimişmeni” din Republica Moldova şi Liceul Teoretic ”Sf. Nicolae” din Gheorgheni, Harghita – colaborează în cadrul parteneriatului educaţional ”Împreună pe drumuri de istorie şi cultură”.

”Acest parteneriat, care are o multitudine de simboluri frumoase, este realizat pentru că familia noastră consideră că este o unealtă pragmatică şi importantă în lumea tinerilor faptul de a cunoaşte adevăratele adevăruri ale trecutului. Nu ştiu cum s-a putut nimeri ca un liceu din Basarabia şi unul din Harghita să se alăture focşănenilor, dar este o extraordinară metaforă aici, pentru că avem trei părţi de Românie sub diverse unghiuri, sub diverse combinaţii geopolitice, culturale, tradiţionale, de talente, toate împreună arătând cu degetul într-o singură direcţie, aceea a consolidării româneşti, care încă o dată are nevoie de democraţie şi dreptate, dar nu se poate limita doar la aceasta ca să existe”, a declarat Principele Radu, care a plantat în faţa şcolii un mesteacăn.


Potrivit iniţiatorilor, parteneriatul ”Împreună pe drumuri de istorie şi cultură” urmăreşte stimularea persoanelor tinere în vederea formării lor intelectuale şi morale şi stabilirea unor colaborări fructuoase între unităţile de învăţământ. Ulterior, Principele Radu şi-a lansat cartea ”Provizoratul istoric” la Teatrul Municipal ”Mr. Gh. Pastia” Focşani. AGERPRES