sc vara bisericani.jpgEdiţia din acest an a Şcolii de vară Neamţ – Bisericani, organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, a consfinţit şi realizarea Centrului de Excelenţă în Medicină, prin parteneriatul realizat între UMF Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ.

Un număr de 125 de medici şi asistenţi au putut urma, la Piatra Neamţ şi la Bisericani, cursuri de educaţie medicală continuă.

‘A fost un bun prilej de susţinere a acestor cursuri care sunt utile, necesare şi obligatorii pentru medici şi asistenţi. Condiţiile organizatorice au fost deosebite, iar zona este una deosebit de atractivă. Pe viitor vom putea spune că aceste cursuri vor putea genera şi un turism medical’, a declarat, într-o conferinţă de presă, profesorul doctor Ovidiu Mihăescu, prorector UMF Iaşi. Acesta a adăugat că printre cursanţii din acest an s-au numărat şi doctori şi asistenţi din judeţul Bacău.

‘Putem marca Piatra Neamţ pe lista congreselor internaţionale medicale de mare anvergură. Sunt condiţii deosebite de organizare’, a menţionat preşedintele Fundaţiei Umanitare Salvaţi Copiii, Bryan Douglas. ‘Acest parteneriat dintre Consiliul Judeţean şi UMF Iaşi se dovedeşte un proiect viabil şi util. Medicii şi asistenţii noştri pot face aceste cursuri acasă, fără a mai cheltui bani pe transport şi cazare în alte localităţi din ţară. Profesionalizarea continuă a salariaţilor nemţeni din sănătate este, de asemenea, un fapt benefic care contribuie şi el la creşterea calităţii actului medical, deziderat pe care ni-l dorim cu toţii’, a declarat Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Şcoala de vară Neamţ – Bisericani se desfăşoară, în perioada 7-10 septembrie, fiind organizată de UMF Iaşi, CJ Neamţ, Spitalul Bisericani, Asociaţia pentru Excelenţă în Medicină, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor.

Reuşita primei ediţii poate transforma, în timp, judeţul Neamţ într-un centru regional pentru susţinerea acestor cursuri. Dacă anul acesta au participat medici şi asistenţi din Neamţ şi Bacău, pentru ediţia de anul viitor se prognozează înscrieri şi din alte judeţe. AGERPRES