violenta in scoli.jpgInspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a întărit patrulele din jurul şcolilor şi a întărit parteneriatul cu Inspectoratul Şcolar, a declarat luni inspectorul şef chestor Ion Stoica.

„În orice caz noi aveam un program înglobat de măsuri în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea elevilor încă de la începutul şcolii. Înainte de 15 septembrie noi ne-am întâlnit cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ şi am pus bazele strategiei de colaborare pentru a preveni violenţele din şcoală sau din afară. Din două în două ceasuri de exemplu avem patrule în jurul şcolilor care monitorizează orice grup mai turbulent de adolescenţi”, a precizat chestorul Stoica.

Tot el mai adaugă faptul că după evenimentul petrecut săptămâna trecută la Craiova s-a luat legătura cu ISJ Vâlcea pentru a se vedea dacă este necesară o suplimentare a măsurilor IPJ. Prof. Gabriela Ene, inspector general al ISJ Vâlcea, a declarat luni pentru AGERPRES că a convocat pentru miercuri o întâlnire cu toţi directorii unităţilor şcolare din municipiu pentru a analiza măsurile de prevenire a violenţei în şcoli şi în jurul acestora.


„Avem în cea mai mare parte câte un poliţist comunitar la fiecare şcoală, iar Inspectoratul de Poliţie are acele patrule care pot fi apelate ori de câte ori un profesor de serviciu sesizează vreun grup de adolescenţi turbulenţi în zona şcolii”, a precizat Gabriela Ene. Totodată, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea se află în derulare un proiect unde sunt parteneri primăria, inspectoratul şcolar şi inspectoratul de poliţie privind montarea a 80 de camere video stradale. Toate unităţile şcolare din municipiu vor beneficia de camere video care vor fi monitorizate de IPJ Vâlcea. AGERPRES