scripcaru si visa.jpgPrimaria Brasov, Universitatea „Transilvania” si Asociatia Studentilor din Universitatea „Transilvania” au semnat marti, un parteneriat de colaborare si de sustinere in elaborarea unor proiecte care sa fie gestionate impreuna.

Primarul George Scripcaru si rectorul Universitatii „Transilvania”, Ion Visa, au declarat intr-o conferinta de presa ca, pe langa proiectele externe foarte serioase la care lucreaza in prezent studentii Universitatii „Transilvania”, vor mai fi demarate si altele care sa vina in sprijinul studentilor.

„Ne referim la un card de acces pe care va fi incarcata o anumita suma cu care studentul sa poata folosi mijloacele de transport in comun pe mai multe linii, sa poata intra cu un pret redus la spectacolele de teatru, de opera, sau cele sustinute de Filarmonica din Brasov. De asemenea si pentru petrecerea timpului liber al studentilor in timpul saptamanii ne gandim sa cream o serie de facilitati”, a spus primarul George Scripcaru. Edilul a adaugat ca pentru studentii de la Facultatea de Silvicultura va acorda cinci burse pentru un proiect care va fi realizat impreuna cu Regia Locala a Padurilor Kronstadt.

Rectorul Ion Visa a tinut sa precizeze ca studentii Universitatii „Transilvania” lucreaza si in prezent la mai multe proiecte europene foarte importante si sunt interesati de realizarea lor. „Dorim ca prin realizarea unor noi proiecte universitatea sa-si creze o imagine din ce in ce mai buna in Europa, iar studentii sa atraga din ce in ce mai multe proiecte, avand in vedere ca odata cu finalizarea campusului universitar inceput in aceasta toamna, cercetarea sa ocupe un loc important pentru toti”, a adaugat rectorul Visa.

La aceeasi conferinta de presa, primarul George Scripcaru a anuntat ca ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a semnat marti conventia pentru proiectul „Reamenajare gradina zoologica si parc Brasov”, proiect depus in anul 2007. Valoarea totala a proiectului este de 29.829.559 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 22.237.484 de lei, reprezentand 75% din valoarea proiectului, iar restul de 25% fiind contributia municipalitatii. Imediat ce se vor incheia licitatiile, vor incepe lucrarile de modernizare la standarde europene, a adaugat primarul Brasovului. AGERPRES