univ_1dec1918_alba.jpgContinental Automotive Systems Sibiu, subsidiară a corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial, a încheiat un parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care vizează familiarizarea studenţilor cu mediul automotive şi facilitarea accesului acestora la tehnologii de ultimă oră.

Derularea în condiţii optime a programelor de practică profesională a studenţilor, activităţile tutoriale, în cadrul orelor de laborator, şi de mentorat profesional, în vederea pregătirii lucrărilor de diplomă şi de dizertaţie se află, de asemenea, pe lista obiectivelor.

Parteneriatul presupune şi schimburi de bune practici, dotarea cu echipamente de specialitate a unor laboratoare, activităţi de cercetare comune, organizarea unor manifestări ştiinţifice de tip conferinţe, seminarii şi workshopuri, cu participarea unor specialişti din cadrul companiei. Continental îşi propune să dezvolte astfel, împreună cu Universitatea, programe pentru studenţi şi cursuri tehnice şi să investească în echiparea laboratoarelor destinate lucrărilor practice studenţeşti.

La ceremonia de semnare a contractului au participat, din partea Continental Automotive Systems SRL, Oswald Kolb, director general, Lăcrămioara Dărăban, manager resurse umane, Bernhard Ratajczak, manager financiar, şi Liviu Bălan, coordonator al centrului de cercetare si dezvoltare Sibiu. Universitatea a fost reprezentată de rectorul Daniel Breaz, prorectorul Moise Achim, decanul Facultăţii de Ştiinţe, Maria Popa, şi directorul Departamentului de Ştiinţe Exacte şi Inginereşti, Ioan Ienciu.
„Prin această nouă colaborare dorim să contribuim la dezvoltarea Universităţii ‘1 Decembrie’ din Alba Iulia, cât şi să le oferim studenţilor de acolo posibilitatea de a intra în contact cu cele mai noi tehnologii din industria automotive”, a declarat, cu acest prilej, directorul general al Continental Automotive Systems Sibiu, Oswald Kolb.

La rândul său, rectorul Daniel Breaz a apreciat că această colaborare reprezintă pentru Universitate „un pas important în atingerea dezideratelor privind calitatea asocierii achiziţiilor teoretice ale studenţilor cu dobândirea abilităţilor şi deprinderilor practice în domeniul lor de activitate”.
La Continental Sibiu se dezvoltă şi se produc echipamente electronice pentru industria auto. Mai mult de 2.700 angajaţi, dintre care peste 760 de ingineri, lucrează atât în producţie, cât şi în centrul de cercetare şi dezvoltare.

Cu o cifră de afaceri de 33,3 miliarde de euro în 2013, Continental, care are peste 177.000 de angajaţi în 46 de ţări, se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial.

Până la sfârşitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România, unde sunt şapte unităţi de producţie şi trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Braşov şi Iaşi. Continental avea la finalul anului 2012 circa 12.000 de angajaţi în România, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES