Parteneriat între Universitatea Ovidius şi Asociaţia Elevilor Constanţa

univ_ovidius_constanta.jpgUniversitatea Ovidius a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Elevilor din Constanţa pentru cooperare în domeniul consilierii în carieră a elevilor şi de consultare pentru îmbunătăţirea actului educaţional. În cadrul unui eveniment, organizat marţi, în sala de consiliu a instituţiei de învăţământ superior, rectorul universităţii, prof. dr. Sorin Rugină, a declarat că parteneriatul încheiat cu organizaţia elevilor urmăreşte atât consilierea profesională pentru construirea unei cariere, la sfârşitul ciclurilor de studii de licenţă, masterale şi doctorale, cât şi sprijinirea viitorilor absolvenţi de liceu în promovarea examenelor de bacalaureat şi pentru admiterea la facultate, în cadrul sesiunilor de pregătire şi simulare a examenelor specifice.

“Universitatea Ovidius îşi reafirmă şi prin ratificarea acestui parteneriat vocaţia de pol de educaţie, cultură şi cercetare, în plan comunitar, actor principal în dezvolatrea oraşului şi judeţului”, a afirmat rectorul, Sorin Rugină.

La rândul său, liderul elevilor, Alexadru Manda, a precizat că parteneriatul vine în întâmpinarea nevoilor celor peste 100.000 de elevi din Judeţul Constanţa şi vizează creşterea calităţii actului educaţional, reducerea abandonului şcolar, creşterea numărului de absolvenţi de liceu admişi în învăţământul superior şi organizarea de programe, campanii şi proiecte pentru implicarea civică a elevilor. AGERPRES