Universitatea de Vest „Vasile Goldis”(UVVG) Arad, semneaza pe 17 septembrie, la Arad, un parteneriat academic in domeniul invatamantului superior medical, cu Universitatea „Semmelweis” din Budapesta, infiintata in anul 1769.
„Prin semnarea protocolului de colaborare cu aceasta universitate lista partenerilor externi ai UVVG Arad va fi completata cu un partener de mare notorietate academica”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad.

Potrivit sursei citate, avand in vedere reforma sistemului de invatamant medical si cel al spitalelor, atat in Ungaria, cat si in Romania, aceasta colaborare isi propune derularea unor proiecte comunitare de interes comun. „De asemenea, se vor realiza proiecte cu finantare non-europeana, cu universitati de medicina din Statele Unite ale Americii, cu care UVVG Arad are deja stabilite relatii de colaborare”, a adaugat rectorul Aurel Ardelean.

Infiintata in anul 1769, Universitatea „Semmelweis”, are in prezent 8.400 de studenti, din care 1.400 sunt cetateni straini, cursurile fiind sustinute in limbile maghiara, engleza si germana. Universitatea budapestana pregateste specialisti in medicina generala, in stomatologie si in farmacologie, avand de asemenea si o scoala doctorala.