univ_resita.jpgUniversitatea Eftimie Murgu din Reşiţa şi un furnizor de componente auto de top la nivel naţional au încheiat, miercuri, un contract de colaborare pentru burse de studii şi programe avansate de masterat în inginerie. Este vorba de un parteneriat pe termen lung, pentru familiarizarea studenţilor cu produsele şi tehnologiile companiei, prin diverse proiecte de studii, vizite şi stagii de practică la fabricile acesteia.

„Ne bucurăm foarte mult că suntem prima instituţie din România către care s-a îndreptat această companie. Acest parteneriat este încheiat în sprijinul tinerilor noştri, viitorii absolvenţi, care au au şansa să devină angajaţi ai unei firme atât de importante. Este o şansă pe care merită să o folosească, pentru a porni viaţa profesională, pentru a începe o carieră la o companie importantă. De multe ori, căutăm locuri de muncă în alte părţi, fără să ne uităm aproape de noi, aşa cum este în această situaţie”, a declarat prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.

Acest parteneriat va ajuta şi compania să găsească cei mai buni candidaţi pentru angajare şi, în acelaşi timp, va pregăti viitorii absolvenţi să se adapteze cerinţelor industriei auto. „În primul rând, le oferim tinerilor posibilitatea de a desfăşura practica şi şansa de a învăţa ce înseamnă să munceşti, să fii într-o fabrică, pentru că impactul este destul de mare, atunci când ieşi de pe băncile facultăţii. În al doilea rând, procesul de învăţare nu este aşa de simplu. Nu poţi învăţa în câteva săptămâni ceea ce înseamnă fabrica. Durează luni, poate ani ca să devii bun meseriaş. De asemenea, bursele le vom acorda doar pentru cei buni, iar conceptul e simplu: vrem să dăm şansa unor oameni de a învăţa, pentru că bursele le vor acoperi traiul, respectiv, li se vor asigura masa şi casa”, a afirmat Paul Pătraşcu, directorul de Resurse Umane din cadrul companiei.

Inginerii şi tehnicienii de la compania Delphi Arhitectură Electrică şi Electronică vor coordona stagiile de practică, vor oferi expertiza pentru curriculum la nivel de universitate şi vor găzdui sesiuni de pregătire la sediile din Sânnicolau Mare şi Moldova Nouă. AGERPRES