Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, participă în perioada 23 – 30 octombrie 2010 la cea de a doua întâlnire organizată în cadrul proiectului Comenius, manifestare organizată sub egida „Body Expression for Social Integration of Visually Impaired Children”. Reuniunea va avea loc la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din Budapesta, Ungaria.

La întâlnire participă specialişti din domeniul deficienţelor de vedere şi elevi cu dizabilităţi vizuale din 3 ţări membre ale Uniunii Europene: Franţa – în calitate de coordonator al proiectului, Ungaria şi România – în calitate de parteneri.

Din cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere, Cluj, participă un număr de 8 elevi nevăzători cu vârste cuprinse între 11 si 16 ani şi 4 cadre didactice.
Scopul acestei întâlniri este de a desfăşura activităţi de artă, orientare şi mobilitate, menite să dezvolte încrederea în sine a tinerilor cu dizabilităţi vizuale prin stimularea auzului precum şi a sensibilităţii muzicale.