Parteneriat romano-american in domeniul implantologiei dentare

Mai multe “clinici satelit” cu profil dentar vor fi infiintate, dupa model american, in premiera pentru mediul academic romanesc, in cadrul parteneriatului pe care Universitatea de Vest “Vasile Goldis” Arad il are inca din 1999 cu “University of California” din San Francisco.
In aceasta saptamana s-a desfasurat, la Arad, un seminar in domeniul medicinei dentare, la care prelegerile si aplicatiile au fost sustinute de reputati specialisti americani din domeniu precum prof.univ.dr. Octavia Plesh, prof.univ.dr. Alfred Heller, directorul Institutului Californian de Implantologie, si prof.univ.dr. Peter Cocirteu. Profesorul Alfred Heller este unul dintre cei mai reputati specialisti in domeniul implantologiei dentare. Are la activ peste 25.000 de asemenea operatii, el descoperind de asemenea o serie de materiale ce faciliteaza refacerea osului.

Cu prilejul participarii la acest seminar, rectorul Universitatii de Vest, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, a inmanat reputatului specialist american o Diploma de excelenta din parte universitatii aradene. “Cei peste 150 de cursanti, medici stomatologi si studenti, au beneficiat de informatii intr-un domeniu de varf al medicinei dentare – implantologia -, fara de care astazi nu mai este de conceput activitatea de stomatologie generala si care se circumscrie conceptului de calitate a vietii”, a declarat prof.univ.dr. Liana Mos, decanul Facultatii de Medicina Generala, Farmacie si Medicina Dentara a Universitatii de Vest “Vasile Goldis”.

Potrivit acesteia, in cadrul acestui parteneriat, in etapa urmatoare se vor realiza in premiera pentru mediul academic medical din Romania “clinici satelit” ce vor functiona in orase si chiar comune din judetul Arad si, cu sprijinul colegilor americani, vor beneficia de o dotare moderna. “Beneficiile vor fi multiple atat pentru comunitatile locale, cat si pentru studentii din anii V si VI care vor efectua stagii practice in aceste clinici satelit. Parteneriatul romano-american mai cuprinde pentru perioada anilor 2008- 2012 si un bogat program de mobilitati academice”, a precizat prof.univ.dr. Liana Mos.